Fairtual Technologies kleurt groen!

Vandaag de dag moeten ondernemingen meer en meer stilstaan bij de impact die hun activiteiten hebben op het milieu. Het is dan ook van belang om bewust de keuze te maken die niet alleen het best is voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Gelukkig hoeft het niet het een of het andere te zijn. Bij Fairtual Technologies heb je het beste van beide werelden.

Laat ons de vergelijking eens maken tussen een fysiek en een virtueel evenement. Dit fictief evenement zal plaatsvinden overheen twee dagen en mag maar liefst 5000 bezoekers verwachten. Qua inhoud is er nauwelijks tot geen verschil tussen de twee evenementen, aangezien een online evenement in 3D de belevenis van een fysiek evenement tot in de kleinste puntjes kan evenaren. 

Onder normale omstandigheden zullen 4800 van deze bezoekers zich naar het evenement verplaatsen met de wagen. De gemiddelde afstand die men aflegt naar de beurshal komt uit op zo’n 80 km. 150 van hen zullen de trip maken met de trein. Daarnaast zullen 50 van hen vanuit het buitenland de reis maken met het vliegtuig. In deze simulatie nemen we aan dat men de vlucht van London naar Brussel heeft genomen. Het is dan ook valabel dat deze 50 bezoekers een nacht zullen doorbrengen in een lokaal hotel. 

Bij een digitaal evenement daarentegen vallen deze factoren al direct weg. Hier kunnen de bezoekers vanuit zowat iedere locatie overheen de wereld het evenement bijwonen. En dan spreken we ook nog niet over de uitstoot die het opzetten van een fysiek evenement met zich meebrengt, vergeleken met een digitaal evenement.

In totaal komen we dan uit aan deze uitstoot voor beide gelijkaardige evenementen:

Fysiek evenement

Uitstoot: 191.55 ton CO²​

Virtueel evenement

Uitstoot: 3.2 ton CO²​

Zoals u kan zien, ligt de uitstoot van een fysiek evenement een pak hoger. Meer zelfs, voor slechts één evenement van die grootte is er maar liefst 18 hectare aan bos nodig ter compensatie. Zelfs kiezen voor een hybride aanpak zou al een enorme impact hebben op het milieu, aangezien men zo al kan terugschroeven op transport. 

We zijn er ons uiteraard van bewust dat niet ieder evenement volledig digitaal kan gaan. Maar hoe meer digitaal of hybride we beginnen te denken, hoe kleiner de ecologische impact van de evenementensector zal worden. 

Fairtual Technologies neemt in ieder geval de verantwoordelijkheid op zich om die stap in de juiste richting te zetten. Hoewel onze ecologische voetafdruk reeds relatief klein is, willen we nog verder gaan. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat wij vanaf nu bomen zullen planten om onze uitstoot per evenement volledig te compenseren. Zo dragen wij ons steentje bij aan een schonere wereld.

Daarnaast zorgen we er ook voor dat al onze online platformen volledig groen gehost worden met dank aan Combell. Hun inzet in duurzaamheid is voor ons dan ook een groot pluspunt.

Zo ziet u maar. Door met Fairtual Technologies in zee te gaan, bent u ervan gegarandeerd dat u meewerkt aan een betere toekomst. Klaar om de stap te zetten? Neem dan zeker contact op met ons!

Schuiven naar boven